Untitled design
IMG_20190627_105809

ПРОИЗВОДСТВО

Соларни сушари|Воздушни колектори.

ЕДУКАЦИЈА

Обука за соларни монтажери|Изработка на едукативна опрема

МОНТАЖА, ДИМЕНЗИОНИРАЊЕ И СЕРВИС

Термални системи|Фотоволтаични системи|Хибридни системи

Услуги

Производство

Еко Солар работи со производство на соларни сушари и воздушни колектори.

Обуки

Зоран Трајков е лиценциран мултипликатор на програмата за соларни монтажери според теркот на занаетчиска комора Кобленц, Германија. Програмата според која се спроведуват обуките е сертефицирана од министерство за образование. Во Еко Солар досега се имаат извржено над 10 обуки за соларни системи

Сервис, монтажа и димензионирање

(термални, фотоволтаични, хибридни)

Еко Солар работи со инсталација на:

-Фотоволтаични системи за викендици

-Термални системи за домаќинства, ресторани , сали и приватни објекти

-Хибридни системи за градинки, спортски сали

Едукативна опрема за изучување на употребата на сончевата енергија

Опремата се сосоти од соларната градина, мобилна термосифонска единица, мобилна пумпна термална единица, куфер со фотоволтаична единица и перфорирана табла со мерни уреди.Перфорираната табла со мерните уреди се состои од повеќе единици . Фотоволтаичен
панел, 2 инвертори ( модифицирана и чиста синусоида)-учениците ги увидуваат придобивтие од употреба на инвертор со чиста синусоида , регулатор за полнење ,акумулатор-гел,3 потрошувачи ,два волтметри , два униметри и 24 конектори.

Проекти

под-текст

Новости

Актуелно

Еко Солар настапи на саемот „АГРО САЕМ Струмица 2019“

Еко Солар ги претстави своите три производи ( Соларната сушара ЕКО 120; Мобилната фотоволтаична единица; Мини сушара) на саемот „АГРО... прочитај повеќе

Еко Солар, верифициран тренинг центар за организирање на тренинзи за соларни монтажери

Почитувани, Ве известуваме дека Еко Солар од месец Јули 2019 година  станува верифициран тренинг центар за организирање на обуки за... прочитај повеќе

Практична дел од обуката за соларни системи ( монтажа, димензионирање и сервис) одржан во Еко Солар

Обуката се состоеше од три дела: теоретски за фотоволтаични системи, теоретски дел за термални системи и практичен дел за... прочитај повеќе

Гречен Биркел, вршителка на должност претставник на Канцеларијата на УСАИД во Северна Македонија во посета на Еко Солар

Штип – Денеска, „Еко Солар" како член на здружението за сончева енергија „Солар Македонија“ одржа практична настава за учениците... прочитај повеќе

Претставување на резултатите од проектот О2 предизвик, поддржан од ФИТР

Во Тетово беа презентирани досегашните резултати од спроведувањето на проектите избрани во рамките на Јавниот повик за финансирање на... прочитај повеќе

Еко Солар е дел од проектот „Јакнење на локалните бизниси за предзвиците на глобалните пазари“

Во рамки на проектот „Јакнење на локалните бизниси за предзвиците на глобалните пазари“, од 15-17 Јуни 2018 година, во... прочитај повеќе