Новости

Еко Солар е дел од проектот „Јакнење на локалните бизниси за предзвиците на глобалните пазари“

Во рамки на проектот „Јакнење на локалните бизниси за предзвиците на глобалните пазари“, од 15-17 Јуни 2018 година, во хотел Сириус, Струмица, се одржа првиот заеднички тренинг за мали и средни претпријатија. Првата заедничка обука имаше за цел претставување на постојни ЕУ програми за финансирање на проекти наменети за мали и...

Read more...

„Еко Солар“ како член на „Солар Македонија“ учествуваше во првата работилница поддржана од УСАИД

СКОПЈЕ – Денеска, 15 ноември, Здружението за сончева енергија „Солар Македонија“ ја одржа првата работилница за претставување на новите услуги кон нејзините членки со цел подигнување на економската активност во секторот. Покрај презентацијата на обуките за соларни инсталери кои Солар Македонија ги нуди на своите членки, на настанот се...

Read more...

Еко Солар ја презентираше соларната сушара на Четвртата Меѓународна Конференција за климатски промени

Повеќе од 100 учесници, претставници на граѓански организации од земјата кои работат на полето на заштита на животна средина и одржлив развој, домашни експерти, научници и практичари од областа на животната средина и климатските промени, имаа можност да ги проследат презентациите од научните трудови кои се изработени врз основа...

Read more...

СОЛАРНАТА СУШАРА НА ЕКО СОЛАР ДОБИТНИК НА 1 МЕСТО НА САЕМОТ МАКИНОВА

Соларната сушарница на „Еко солар“ - ECO 120 има можност за максимална апсорбција на сончевата енергија во текот на целиот ден. Тоа се постигнува со нашето иновативно решение да секоја страна на соларната сушарница е апсорбер. Главниот апсорбер е изработен од бакар, но и другите страни на сушарницата, исто...

Read more...

Претставници од Еко Солар финалисти во иновативниот камп #OdTebeZavisi

Претставници од Еко Солар финалисти во иновативниот камп #OdTebeZavisi животна средина и просторно планирање (МЖСПП), Програмата за развој на Обединетите нации (УНДП), О2 Коалиција, Град Скопје, Еко Свест. Овој повик има за цел иницирање иновативни идеи и акции кои ќе поттикнат решавање на проблемот со загадувањето.

Read more...